Ako na šošovicové klíčky

Vždy ste chceli skúsiť klíčky, no nikdy ste nevedeli ako na to?

Poviem Vám, ako si pripravujem klíčky ja. 🙂

– vytriedim šošovicu od semien, ktoré by nenaklíčili (sčerneté a polámané kúsky)

– nasypem ich do misky (ja dávkujem tak do výšky 1 cm, pre jednoduhšie preplachovanie a viac ich naraz aj tak nezjem – radšej si o deň neskôr dám naklíčiť čerstvé)

– niekoľko krát klíčky premyjem vodou

– 24 hodín ich nechám ponorené vo vode, pričom sa odporúča skladovanie na tmavom mieste a výmena vody minimálne 3 krát počas dňa

– vodu vylejem a šošovicu prekryjem vlhkou tkaninou (postačí aj vreckovka, no tá sa zvykne trhať)

– aspoň 3x denne premývam túto rastúcu živú energiu vodou 🙂

– zvyčajne od dvoch dní sú klíčky pripravené na skonzumovanie (ak chcem spomaliť proces klíčenia, tak semená jednoducho šupnem do chladničky a stále ich nechám prekryté, aby nevyschli)